test
011 3535 555

+ 381 (11) 35 35 555

Radno vreme
Pon-Pet > 9:00 - 19:00 Sub > 9:00 - 15:00

info@list.rs

gaming strana
Korpa: 0,00 din. (0)

Vodič za kupovinu igračkih konzola

U današnje vreme kada se tehnologija razvija neverovatnom brzinom, igračke konzole ne predstavljaju samo uređaj za igranje video igara. Definicija modernog uređaja za zabavu se širi iz dana u dan, što može dodatno da zakomplikuje donošenje odluke koju konzolu odabrati i da li je baš ona najbolja za Vas. U ovom vodiču za kupovinu igračke konzole pokušaćemo da Vam približimo sve prednosti ovih igračkih uređaja.

 

Šta je zapravo igračka konzola?

Osnovna namena igračke konzole jeste da se uređaj poveže sa televizorom i da se preko konzole, uz pomoć kontrolera, igraju video igre. Sama namena se širila iz godine u godinu, tako da današnje konzole zapravo predstavljaju multimedijalni uređaj za zabavu. Pored igranja igara, možete gledati filmove, slušati muziku, surfovati internetom...

 

Za koga kupujete konzolu?

Svaka konzola ima nešto što je izdvaja iz same ponude. Ekskluzivni naslovi i jedinstveno iskustvo za vreme igranja, takođe određene prednosti koje odgovaraju određenom stilu samog korisnika. Pored godina samog korisnika, potrebno je definisati i način na koji će se sama konzola koristiti. Da li će služiti samo za igranje ili će se gledati filmovi na njoj? Da li će se za igru koristiti kontroler ili kamera za detekciju pokreta?

 

Dodatni troškovi

Mnogi korisnici misle da kada se konzola kupi i izvadi iz kutije, da je manje više to to ali... Potrebno je potrošiti još para da bi mogli da uživate u korišćenju same konzole. Prvo i osnovno jesu igre. Noviji naslovi su uvek dosta skuplji, pa se cene za najtraženije igre kreću od 6.000 dinara pa naviše. Takođe da bi igrali online morate da plaćate i pretplatu, kako biste igrali igre online odnosno sa drugim igračima širom sveta. Dodatni trošak predstavlja i dodatna oprema u vidu kontrolera, kamera i sl.

 

Brendovi

 

  • Microsoft

Microsoft je poslednji koji je od velike trojke predstavio svoje konzole. Originalni Xbox izašao je 2001. godine i odmah se predstavio kao jedan od najjačih konkurenata Sony-u i Nintendu. Jedan od najvećih uspeha ove kompanije u svetu konzola jeste i video igra „Halo“.

 

  • Nintendo

Kompanija koja ima i najduži staž u svetu video igara. Njihova prva konzola izašla je davne 1985. godine. Klasici koji su od Nintenda napravili to što je danas su svakako: Super Mario, Zelda, Pokemon i Donkey Kong.

 

  • Sony

Sony je sa svojom prvom konzolom izašao 1995. godine i od tada je težio uvek ka tome da bude bolji i da ponudi najbolju konzolu sa najboljim naslovima. 

 

Koje sve konzole postoje?

 

  • Microsoft Xbox One

Xbox One je poslednja konzola koja je izašla iz Microsoft-ove radionice. Xbox je najbolji za korisnike koji žele sve opcije za zabavu na jednom mestu. Sama konzola je sposobna da iznese, bez ikakvih problema, fantastičnu grafiku koje nove igre imaju. Kontroleri su dosta dobri i pokazali su se kao odlični u žanrovima poput FPS (First Person Shooter) i FPA (Fast paste Action). Kinect senzor se koristi za igre u kojima se detektuju pokreti samog korisnika i tako se kontrolišu likovi iz same igre. Kao dodatak ova konzola nudi nekoliko opcija za dodatne vidove zabave, kao što je Blu-ray čitač, mnoštvo aplikacija za strimovanje, Netflix i Hulu Plus.

 

  • Microsoft Xbox 360

Na tržištu se i dalje mogu naći konzole poput Xbox 360, ali su one zvanično prestale da se proizvode početkom drugog kvartala 2016. godine. Više o tome smo pisali u vestima na našoj magazin strani, koje možete naći na sledećem linku.  Sama konzola je bila jedna od najprodavanijih i predstavljala je osnovu za novije konzole. Podrška u vidu novijih igara će polako prestati, pa bi trebalo obratiti pažnju na to da li ova konzola predstavlja pravi izbor.

 

  • Nintendo Wii U

Nintendo ubedljivo najviše nudi porodičnoj zabavi. Nintendo Wii je najpristupačnija konzola na tržištu. Ono što ovu konzolu čini posebnom, jeste da ona nije striktno namenjana samo deci. Kao i druge konzole nudi mogućnost da se sa njihovog portala skidaju aplikacije kako bi zabava biča veća. Ono što je razlikuje u odnosu na konkurenciju jeste to da na sebi nema blu-ray. Sam Nintendo nudi i virtuelnu konzolu na koju možete skinuti sve stare klasike.

 

  • Sony PlayStation 4

Trenutno najjača konzola na tržištu. Odličan izbor za sve one koji vole brze i grafički zahtevne igre. Sa PS4 Sony se opredelio više kao društvenim mrežama u odnosu na konkurenciju, tako da sada vrlo lako možete da podelite svoje video zapise ili slike iz samih igara sa prijateljima putem FB ili twitter-a. Iako ima blu-ray i osnovne aplikacije za strimovanje kanala, ipak mu nedostaju neke mogućnosti koje konkurencija nudi u svojim konzolama poput kontrole za kablovsku televiziju i sl.

 

Želimo Vam uspešnu kupovinu.footer