test
Koristimo internet kolačiće (cookies) kako bi Vaš doživljaj bio udobniji, a pretraživanje efikasnije i relevantnije. Pristupanjem ovom sajtu, pristajete na upotrebu internet kolačića. Za više informacija, kliknite ovde. Zatvori
011 3535 555

+ 381 (11) 35 35 555

Radno vreme
Pon-Pet > 9:00 - 17:00

office@list.rs

gaming strana
Korpa: 0,00 din. (0)

Garantni uslovi

Opšti garantni uslovi

 

Prema Zakonu o zaštiti potrošača, garancijom se smatra svaka izjava, kojom se daje obećanje u vezi sa proizvodom i pravno je obavezujuća, pod uslovima koji su navedeni u izjavi, kao i prilikom oglašavanja tog proizvoda. Uz svaki kupljeni proizvod potrošač dobija garanciju ovlašćenog uvoznika (servisa). Dužina i uslovi garancije zavise isključivo od ovlašćenog uvoznika (servisa). Garancija je validna od dana overe potpisom i pečatom garantnog lista, računa ili otpremnice. Preporučujemo da se potrošač dobro upozna sa uslovima garancije koje pruža proizvođač i sa uslovima i načinima servisiranja kod ovlašćenih servisa.

 

Garantni list može biti u pisanom ili elektronskom obliku i sadrži sve podatke iz garancije. List se obavezuje da će isporučiti proizvode sa kompletnom dokumentacijom i pripadajućom ambalažom, tj. kompletne proizvode kakvi su dobavljeni od ovlašćenog distributera. Garancija se odnosi isključivo na ispravnost proizvoda, ali ne i na njihovu funkcionalnost ili kompatibilnost sa drugim proizvodima jer se podrazumeva da je potrošač upoznat sa tehničkim karakteristikama proizvoda, pa se garancija odnosi na činjenicu da će izabrani proizvodi zadovoljiti zahteve potrošača u okviru deklarisanih tehničkih mogućnosti propisanih od strane proizvođača. Podsećamo da svako nepravilno i nestručno rukovanje, nepropisno održavanje, korišćenje neodgovarajućeg potrošnog materijala i intervencije od strane neovlašćenih lica ili servisa znače gubitak garancije.

 

Takođe, potrošaču se preporučuje da sačuva originalnu ambalažu kupljenog prizvoda i da je koristi pri svakoj vrsti transporta i u slučaju eventualne reklamacije.

 

Garancija na IT, kućne aparate, belu tehniku i ostalu elektronsku opremu

 

Zakonska garancija na sve proizvode u našoj ponudi elektronske opreme je 2 (dve) godine, osim ukoliko nije drugačije naznačeno (kategorija potrošnog materijala odnosno potrošna roba nema garantni rok ili ima garantni rok koji može biti manji od 2 (dve) godine. Ukoliko je garancija na proizvod duža od 2 (dve) godine, to je posebno naznačeno na garantnom listu za dati proizvod.

 

Garantni uslovi u elektronskoj (Internet) trgovini

 

Podsećamo da su u Srbiji na snazi zakoni koji se posebno odnose na elektronsku (Internet) trgovinu i koji pružaju potrošačima ista prava i isti nivo zaštite kao i prilikom tradicionalne kupovine (pravo na garancijuu, povraćaj robe, reklamaciju, raskid ugovora i drugo).

 

Za sve dodatne informacije o garancijama možete kontaktirati naš korisnički servis.footer