test
011 3535 555

+ 381 (11) 35 35 555

Radno vreme
Pon-Pet > 9:00 - 19:00 Sub > 9:00 - 15:00

info@list.rs

gaming strana
Korpa: 0,00 din. (0)

 

Kada je igranje u pitanju, konzola je primarni izbor za sve prosečne potrošače koji planiraju da se igraju ispred velikog TV-a. Ali entuzijasti znaju da, ukoliko želite da iskusite pravi kvalitet koji igra ima da ponudi, igranje na računaru predstavlja put kojim treba ići. Desktop računari pružaju tu snagu i fleksibilnost, ali mnogi od nas jednostavno više nemaju prostora za takvu mašinu, ili nam je prenosivost ipak nephodan faktor.

 

U slučaju da budžet ne predstavlja problem, igrački laptop je relativno lako izabrati - to je model iz serije koja je predviđena za igranje, kao što je ROG kod Asusa, Aspire V Nitro kod Acera, OMEN kod HP-a, Y serija kod Lenova itd. Stvar je u tome što, zbog neophodno jakog hardvera spakovanog na malom prostoru, cena takvih laptopova višestruko prevazilazi cenu prosečnog laptopa, pa za većinu ostaje nedostižna. Upravo zbog toga Vam predstavljamo modele laptopova pogodih za igranje u svim cenovnim segmentima - od najpovoljnijeg do najskupljeg.

 

1. ASUS X552WE-SX022D

 

Ovo je najpovoljniji laptop sa diskretnim grafičkim rešenjem tj. zasebnom grafičkom kartom. To znači da grafika u ovom laptopu poseduje 1GB GDDR3 sopstvene memorije i ne "pozajmljuje" od radne (RAM) memorije. Podržan tom činjenicom, ovaj model predstavlja najpovoljnije rešenje za ulazak u svet igara. Veoma skromno, da, ali predstavlja bolje rešenje od konkurenata slične pa i veće cene. 4GB RAM memorije za procesor i grafiku predstavljaju komotno rešenje, mada ima prostora za dalju nadogradnju. SonicMaster zvučnici upotpunjuju celokupan doživljaj.

 

Detaljne specifikacije i cena >>

 

2. LENOVO B50-30

 

U slučaju da na prethodno predstavljeni model imate zamerku u vidu AMD® procesora, predstavljamo Vam najpovoljniji laptop sa diskretnim grafičkim rešenjem tj. zasebnom grafičkom kartom i Intel® procesorom (koji nije iz Celeron klase). nVidia® GeForce® 820M u ovom laptopu poseduje 1GB GDDR5 sopstvene memorije i sa 4GB RAM memorije omogućava igranje na ovom modelu koji ima poslovne funkcije, među kojima je i ugrađen čitač otisaka prstiju.

 

Detaljne specifikacije i cena >>

 

3. ACER Aspire E5-571G-31MZ

 

Iako nije najnovija, nVidia® GeForce® 840M grafika trenutno predstavlja odličan izbor i najbolju kupovinu, a ACER Aspire E5-571G-31MZ laptop - najpovoljniji model sa pomenutom grafičkom kartom. nVidia® GeForce® 840M je trenutno najpopularnije grafičko rešenje kod laptopova sa diskretnom grafikom. U kombinaciji sa Intel® Core™ i3 Haswell procesorom i hard diskom od 1TB, ovaj model laptopa "pogađa pravo u centar" kada je u pitanju odnos cene i performansi i retko koji model u tom pogledu može da mu parira. Ugradnja još 4GB memorije će potpuno obezbediti komotan rad i upotpuniti specifikaciju ovog modela.

 

Detaljne specifikacije i cena >>

 

4. ASUS F555LB-DM016D

 

Sa ovim modelom prelazimo kako u ozbiljniji cenovni rang tako i u ozbiljnije performanse. Ono što je za igranje najbitnije - grafička karta - predstavlja zlatnu sredinu i naslednik najpopularnijeg "diskretnog" modela tj. nVidia® GeForce® 840M. Reč je o nVidia® GeForce® 940M grafičkoj karti uparenoj sa 2GB GDDR3 memorije i svakom smislu je brža od svog prethodnika. Intel® Core™ i5-5200U 14nm Broadwell procesor i 8GB DDR3 RAM memorije će Vam omogućiti igranje apsolutnog svakog naslova sa pristojnim detaljima. Kruna predstavlja prelepi Full HD (1.920 x 1.080) ekran sa LED pozadinskim osvetljenjem i Anti-glare premazom.

 

Detaljne specifikacije i cena >>

 

5. ASUS N551ZU-DM014D

 

Ako ste ljubitelj AMD® platforme, ASUS N551ZU-DM014D predstavlja jedan od najjačih modela na koji možete naići. Radeon™ R9 M280X grafika sa 2GB GDDR5 brze memorije i AMD® A10-7400P četvorojezgarni Kaveri procesor ne ostavljaju puno prostora za grešku, kako u kompletnom multimedijalnom doživljaju tako i u igranju najnovijih naslova. Tome doprinosi i zaseban SonicMaster subwoofer koji je sastavni deo pakovanja ovog modela i stvara potpuno autentičan doživljaj. Full HD ekran je i ovde prisutan, dok će tastaturu sa pozadinskim osvetljenjem sigurno ceniti svi koji vreme uz svog ljubimca provode u noćnim satima.

 

Detaljne specifikacije i cena >>

 

6. ASUS N551JW-CN002D

 

Dovoljan je i brz pogled na specifikacije ovog modela da biste shvatili da se radi o ozbiljno moćnoj mašini prerušenoj u multimedijalno ruho. Sve je tu kao i kod prethodno prestavljenog modela: prelepi Full HD LED Anti-Glare ekran, Bang & Olufsen ozvučenje, zaseban subwoofer, tastatura sa pozadinskim osvetljenjem... Sa jednom bitnom razlikom - sve je prebačeno u veću brzinu! Od nVidia® GeForce® GTX 960M grafike za koju ni jedna igra ne predstavlja nemoguću misiju, preko Intel® Core™ i7-4720HQ procesora sirove snage pa sve do hard diska od 1TB koji se vrti na 7.200 obrtaja.

 

Detaljne specifikacije i cena >>

 

7. ASUS ROG G750JZ-T4039H

 

Dovoljno je reći - ASUS ROG - i igrački san je ispunjen. Kod ovog laptopa je sve podređeno samo jednoj stvari - igranju i u tome može potpuno zameniti i najmoćnije desktop konfiguracije. Dizajn (koji podseća na stelt borbeni avion), komponente, sistem hlađenja, dodatna oprema, dodatni softver - sve je tu za vrhunski igrački doživljaj bez pravljenja kompromisa. nVidia® GeForce® GTX 880M sa 4GB GDDR5 memorije jednostavno "melje" sve pred sobom i predstavlja sam vrh ponude grafičkih karti za laptopove. ROG serija laptopova predstavlja moćno oružje za sve igračke žanrove i naslove i nameće sebe kao jedino rešenje ako želite da igrate omiljeni naslov na maksimalnim vizuelnim podešavanjima.

 

Detaljne specifikacije i cena >>