test
Koristimo internet kolačiće (cookies) kako bi Vaš doživljaj bio udobniji, a pretraživanje efikasnije i relevantnije. Pristupanjem ovom sajtu, pristajete na upotrebu internet kolačića. Za više informacija, kliknite ovde. Zatvori
011 3535 555

+ 381 (11) 35 35 555

Radno vreme
Pon-Pet > 9:00 - 17:00

office@list.rs

gaming strana
Korpa: 0,00 din. (0)

 

Korisne informacije o tome kako da očistite Vašu veš mašinu mogu da obezbede čistiju i svežiju odeću, onu koju jedva čekate da obučete. Sledećih nekoliko saveta Vam mogu pomoći da eliminišete eventualne neprijatne mirise, zaštitite veš mašinu od kamenca i eliminišete nepozvane bakterije.

 

 

Proverite temperaturu

Ako Vaša veš mašina ispušta neprijatne mirise to može biti zato što je temperatura pranja podešena na 40 ili manje stepeni. Iako su ove temperature dobre za očuvanje okoline i pomažu Vam da uštedite novac na računima za struju, pranje na ovoj temepraturi ne eliminiše u potpunosti bakterije i buđ.

 

Pokrenite praznu veš mašinu

Pokretanje programa pranja bez veša unutar veš mašine može biti odgovor na problem zašto inače posle pranja ne dobijate onoliku svežinu veša koliko bi mašina inače trebala da pruži. Sve što je potrebno je jednostavna centrifuga bez ičega unutra. Neki modeli veš mašina imaju posebnu funkciju čišćenja bubnja pa proverite uputstvo za upotrebu koje ste dobili uz veš mašinu, radi više informacija.

 

 

 

Provetrite veš mašinu

Kako biste postigli svežinu veša pri svakom programu pranja, obavite Vašu tehniku čišćenja mašine jednom mesečno i ne zaboravite da posle toga ostavite vrata bubnja i otvor za deterdžent otvorenim kako biste omogućili neometanu cirklulaciju vazduha. To će pomoći u sprečavanju razvijanja bakterija i buđi i zaustaviti nastanak i razvijanje neprijatnih mirisa.

 

Očistite dihtung gumu na vratima

Za čišćenje dihtung gume na vratima iskoristite sunđer za ribanje ili staru četkicu za zube i isperite sa čistom vodom. Uradite isto i sa pregradom za deterdžent jer se tu mogu nataložiti razne naslage. Ako naiđete na probleme pri čišćenju dihtung gume, postoji mogućnost da je buđ već prodrla unutar gume, pa je, u tom slučaju, preporučljiva zamena iste.

 

 

 

Očistite veš mašinu pomoću sirćeta

Vašu mašinu za pranje veša možete osloboditi od čudnih mirisa sa 2 šolje sirćeta, 1/4 šolje sode bikarbone i 1/4 šolje vode. Jednostavno pomešajte sodu bikarbonu i vodu, sipajte mešavinu u pregradu za deterdžent i sipajte sirće u bubanj. Podesite veš mašinu na maksimalnu moguću temperaturu i izaberite osrednju brzinu obrtaja. Soda bikarbona i sirće će prirodno razbiti svu buđ i sve neželjene naslage.

 

Proverite cevi

Ako Vaša mašina i dalje nastavlja da ispušta čudne mirise postoji mogućnost da imate začepljenje u cevima. Alati za otpušavanje odvoda bi trebalo da reše problem, ali ako niste sigurni, više informacija o tome kako da očistite cevi veš mašine možete pronaći u uputstvu.

 

 

 

Pogledajte veš mašine na lageru >>

 

footer
visa master maestro master visa banca intesa internet bankarstvo plaćanje pri dostavi čekovi virman krediti