Kako da dodate (RAM) memoriju Vašem laptopu?

Laptop RAM nadogradnja

Imate sporiji ili stariji laptop kojem bi ubrzanje dobro došlo? Dodavanje radne (RAM) memorije je jedan od najjednostavnijih načina za ubrzavanje računara bez potrebe za dodatnim softverom. Iako mnogi pretpostavljaju da je izuzetno kompleksan zadatak, to je zapravo prilično jednostavan posao. Pred Vama je “korak po korak” vodič koji će Vam pokazati kako da dodate RAM memoriju u Vaš laptop.

Saznajte da li je Vašem laptopu potrebno više RAM memorije

Manji kapacitet RAM memorije je često uzrok “uskog grla” na računaru i može dovesti do, ne samo loših performansi, već i do problema sa stabilnošću. Ako ste iskusniji odnosno napredniji korisnik, multitasking kroz nekoliko intenzivnih programa ili otvaranje 30-ak web stranica odjednom – više memorije će verovatno pomoći Vašem sistemu da radi bolje.

1. Prvo, sačuvajte sve na čemu ste radili, isključite laptop i zatvorite poklopac ekrana.

2. Isključite odnosno iskopčajte sve spoljne uređaje koji su priključeni na laptop, kao što su slušalice, štampač, USB fleš disk i slično.

3. Isključite odnosno iskopčajte kabl za napajanje tj. kabl punjača.

4. Okrenite laptop naopačke – tako da se poklopac ekrana nalazi na donjoj, a donja strana (sa nožicama) na gornjoj strani i tako postavite laptop na ravnu i čistu površinu.

5. Izvadite bateriju iz laptopa.

6. Odvrnite šrafove na poklopcu odeljka gde se nalazi memorija i odložite poklopac.

Laptop RAM nadogradnja

7. Uklonite memorijski modul koji se nalazi unutra. Povucite držače koji se nalaze na obe strane tako da se modul nagne prema gore.

Laptop RAM nadogradnja

Dalje, uhvatite memoriju za ivice i nežno izvucite iz ležišta.

Laptop RAM nadogradnja

8. Ubacite novi memorijski modul u isto ležište. Poravnajte ivicu koja je nazubljena sa jezičkom unutar memorijskog slota. Ubacite RAM modul u njegov memorijski slot, na početku pod uglom od 45 stepeni, dok se ne postavi pravilno.

Laptop RAM nadogradnja

Zatim pritisnite memoriju na dole primenom pritiska na obe strane dok ne legne (klikne) u ležište.

9. Zatvorite poklopac odeljka za memoriju i ponovo zavrnite šrafove.

10. Vratite bateriju na mesto, ponovo povežite sve spoljne uređaje koji su priključeni na laptop i zatim ponovo povežite kabl za napajanje tj. kabl punjača.

11. Uključite laptop i uživajte u većoj (bržoj) RAM memoriji.

 

Ako želite da vidite više ovakvih vodiča, ostavite nam komentar ili nam pišite na Facebook strani ili Twitter-u.

U međuvremenu, pogledajte kompletnu ponudu memorija za laptop >>

Tagovi:  ,

Leave a reply

Ivane

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

new era hats 59 fifty north face outlet store new era 5950 low profile columbia outlet black new era 49ers hats new era angels hats cheap new balance 574 new balance 574 new era nfl hats nfl logo cheap new balance 574